迎接王世子時,禁不住脫口道:「嘩!靚仔啊~」

雖然相片幾乎都已經看過,但沒關係啦~

我不敢把所有相片都放上來...... 要看全部的話按這裡吧。

多謝膏膏把重要的情報告訴我,也多謝冰子替我在韓國買回來哦~

, , , ,

Posted by 紫熊 at 痞客邦 PIXNET Guestbook(19) 人氣()


留言列表 (19)

Post Comment
  • domotoiceko
  • 不客氣…話實我見到你呢個TITLE被閃倒了…仲以為佢地有CROSSOVER添…(唔同電視台喎…)
    另…今日搭車返屋企時隔離位個女仔用唉窿睇緊《王世子》第7集(憑結末個黃色璧球郁就肯定了﹗)…幾想同佢講:你都睇緊呀﹗
  • domotoiceko 因為怕沒人來看, 所以唯有靠 title 騙人進來. XDDD

    你應該去搭訕一下, 然後順道推薦一下"紫熊部屋"嘛~~

    紫熊 replied in 2012/04/16 10:12

  • sedona
  • 這本雜誌裏的有天真的挺帥的
    可是我不太喜歡張王子的髮型
  • sedona 因為有天本身就是帥嘛~ 嘻嘻~

    張根碩這個髮型我又挺喜歡~ 前衛得來又不算太奇怪.

    紫熊 replied in 2012/04/16 10:14

  • Yick-chun
  • 如果唔係有允兒既照片out左focus既話,我應該會買黎睇下既。那位張公子既style,我越黎越唔多接受到。
  • Yick-chun 這一本針對的是有天/張根碩飯. 所以其他人都糊掉了....

    我本來覺得張根碩早前形象太妖, 但現在這個我又接受到.

    紫熊 replied in 2012/04/16 10:35

  • sedona
  • 紫熊...
    不對哦...是張先生本身就是帥才對,但他改了山根我覺得不是很正確的選擇
    有天是角度帥, 綜合各種魅力的一個人..
  • sedona 不好意思, 什麼是"山根"呀??

    嗯, 也對, 有天不算典型美男, 與其說很帥, 不如是很有魅力.

    紫熊 replied in 2012/04/16 10:38

  • sedona
  • 山根就是鼻樑最上面, 一般會凹下去那裏
  • sedona 哦~ 你說鼻動了刀! 我都沒留意啊!!

    紫熊 replied in 2012/04/16 11:02

  • sedona
  • 不是動刀...但和小時候不太一樣了
    他原來就很好看了,但動了山根後,確實正面看起了鼻子很挺
    但側面就不太好看了...無論如何,他開心喜歡也好...
  • sedona 但不動刀(整形手術)怎可以動山根??

    紫熊 replied in 2012/04/17 17:02

  • PT
  • 張根碩這個髮型已經不錯了~之前佢係日本出碟,果個髮型我接受唔到...
  • PT *2 之前去日本整個形象都嚇怕了我!

    紫熊 replied in 2012/04/17 17:03

  • domotoiceko
  • 我最頂唔順係《寵物情人》個死人頭,中間分界心理變態…(咦…我又騎刧人家的地頭了?XDDDD)
  • domotoiceko 寵物情人我沒看, 所以搭訕不能. 只是我覺得這個形象比起之前去日本太妖艷那個形象好太多了.

    紫熊 replied in 2012/04/17 17:04

  • PT
  • 果套戲絕對唔會重睇.....
  • PT 我繼續搭訕不能.....

    紫熊 replied in 2012/04/17 17:05

  • 安妮公主
  • 嗚....嗚.....嗚.......這本我都想要呀!!!

    話說3月份有3本有天封面雜誌出左, 剛好有親戚easter去韓國, 於是就拜託佢代買, 點知點知......呢本轉左做女林封面, 其餘的也買不到, 嗚嗚嗚, 一本雜誌也敗不到呀..........雖然有雞絲面, TIO同有天POSTER做手信, 但.........我好傷心呀.......

    應該這裡會少D橡筋飯, 我小聲道.......其實我係因為橡筋越來越人工面先放棄佢的, 同埋感覺到佢少年得志, 太心急搵錢, 所以對佢搵錢的手法同態度有點看不下去了......
  • 安妮公主 你找音樂天空問一問吧~ 這一本雖說是月刊, 但過期仍有得賣 (無論是明洞還是樂天) 而這一本本身的封面其實是shinee.

    雞絲面和tio 在"阿信屋'都買得到啊! << 我這樣說好像有點殘忍?

    橡筋石飯, 樓上已經有一個啊~ 我之前看了張根碩一個節目, 什麼亞洲明星的, 我覺得他只是很清楚現在自己在日本人氣高, 而很享受做明星的感覺, 而不是少年得志, 如果他眼裡只是有錢, 他大可以繼續留在日本賺錢, 而不用回韓國拍劇集 (因為他在韓國的人氣真的差日本很遠) 童星出身的橡筋石幾乎沒有童年, 沒有同年紀的朋友, 但他卻明白這就是做明星必須要付出的代價, 也沒有抱怨什麼. 他對粉絲也很友善, 見到有粉絲來接會給擁抱啊 (雖然可能只是鏡頭前面才這樣做, 但有不少明星是在鏡頭面前也不會這樣做). 雖然我迷上橡筋石已是上世紀的事, 但對橡筋石其實沒有特別的反感.

    紫熊 replied in 2012/04/17 17:16

  • 安妮公主
  • 紫熊妳真的是韓星達人,橡筋的背景妳如數家珍,好厲害呀!
    哎呀,希望橡筋飯見諒我這位膚淺的路人甲,經過紫熊提醒以後會先了解後批評。
    但睇到橡筋的背景真的覺得韓星唔易做,好像每位韓星的出道都特別苦,怪不得韓國娛樂圈自殺率咁高了。
    謝謝紫熊提醒,會問問天空的,紫熊可否借圖一用呢?
  • 安妮公主 我之前也有跟你一樣的有這個誤解啦~ 只是湊巧看到那個節目了解多了而已. ^^

    當明星不易呀, 在韓國人才輩出路就更加難走.

    隨便借去吧. 雖然沒logo 的圖也可跟我說, 但要給我不會彈回來的電郵地址. ^^

    紫熊 replied in 2012/04/18 17:25

  • domotoiceko
  • 飄過…(見到大家都在叫橡筋石忽然很感動,應該話番俾導遊知佢叫的名很受大家歡迎嗎?)…飄過…

    ((小聲道:其實我都俾佢啲product推出頻密度嚇親…樣樣我都話買卒之樣樣都無買…哈哈…大家即有嗰句講嗰句,唔講邊有得笑…又飄過))
  • domotoiceko 你唔好俾晒credit 佢喎 (激動的時候禁不住說廣東話) 你導遊只是是橡筋鍚. 橡筋石是橡筋鍚和張斤石的cross-over 升級版.

    產品出了不是要去敗. 而且不趁人氣盛時出產品也對不起自己嘛~

    紫熊 replied in 2012/04/18 17:29

  • PT
  • 橡筋韓國唔算受歡迎了,佢D妖LOOK反而係日本就好吃得開..
    日本都有好多甘既IMAGE既藝人...
    我都發表一下我對橡筋既感覺~
    其實我覺得佢點都有似泰京甘驕傲架啦~話哂佢由細到大都做明星,事業都比同年紀朋友好~
    不過我覺得佢真係叻仔,有時睇佢D特輯都知佢好識領導人地..
    甘又唔怪得佢驕傲既..

    不過我諗佢屋企本身都有錢..
  • PT 年末一個韓國音樂節目都沒有請他, 可見他在韓國不太受歡迎的 (當然, 當時請他, 他也不會到, 因為當時主攻日本) 愛情雨收視都不大okay 也與他在韓國不算太歡迎脫不了關係.

    他是驕傲沒錯, 但他有驕傲的資格, 嗓子好有感情 (拜託, 不要再唱team h) 演技好, 樣子一定有人buy. 有時很可愛有時很酷. 不過, 我發覺喜歡與不喜歡很極端.

    我沒研究過家底啊!!!

    紫熊 replied in 2012/04/18 17:37

  • domotoiceko
  • 好似話佢經理人公司係佢媽媽開架嘛?
    自己話到事就更加…
    (不過佢唱歌堅得和做戲真係ok…哈)
  • domotoiceko 噢! 今次到我要做筆記了 (笑) 因為迷橡筋石是上世紀的事, 所以都沒有再去深入了解了.....

    紫熊 replied in 2012/04/18 17:39

  • PT
  • 以前有排都好迷橡筋石...
    不過我都係比佢個妖男形象嚇怕,先重回我家男人的懷抱(外遇!!??)

    你地唔覺韓國人中意D陽剛味重?好似神起、2PM果D,,,

    前年佢都有份主持下年底既音樂節目,仲有電視劇個頒獎典禮佢都份,,
    可能果時「美男」真係紅了他~不過上年既「瑪麗」又令佢沉返,,
    而佢唔多怕劇,掛住攻日,韓國唔紅又唔出奇丫..

    那個TEAM H, 有似係J2睇到個MV,直情嚇親了我...

    樓上~沒錯~他媽媽好像有幫他JOB的
  • PT 我是被瑪麗外宿中和妖男形象嚇到移情別戀啦 (爆)

    神起是剛陽味重嗎? 感覺只有允浩很man, 但在中和有天都是少女系喎 (倒頭大笑) 而俊秀和昌民是小弟.

    而 2pm 是"脫"味重 XDDDD 不過2pm 是剛陽味重啦~

    橡筋石不算不拍劇, 平均一年一部也差不多. 不過瑪麗外宿中太爛, 愛情雨又挽回不到人氣.

    team h 的歌, 我沒法完整聽完一首, 只可以忍受一分鐘. 不過可能只是我佷討厭不停嘈嘈嘈的歌.

    紫熊 replied in 2012/04/19 12:06

  • domotoiceko
  • 掃雷呢啲粗重野(e.g. team h)留俾我做啦﹗(嘩哈哈哈…喺youtube搵到啲新碟試聽…都嘈嘈地啊…)

    (謎之聲:其實我同時睇緊王世子和女林大人…好多外遇…哈哈哈哈)

    你地唔覺韓國人中意D陽剛味重?<<<覺﹗肌似型的…咁行出嚟高大又有線條確係好型既…(但太((賣))肌肉我又頂唔順…e.g.某雨哥…呢度有無佢既粉?﹗XD)
  • domotoiceko 聽team h 不算是掃雷, 簡直是明知有雷還要踩上去啦! (我好狠!)

    有幾個外遇是人之常情啦 (爆)

    肌肉型要高大才好看, 也不要太誇張. 其實對我來說, 重點不是這個 (所以我才成為有天飯? << 幹麼又在損有天呢?XDDD)

    紫熊 replied in 2012/04/19 12:19

  • domotoiceko
  • (忍不住回)…我的嗜好就係明知山有虎偏向虎山行嘛﹗嘩哈哈哈哈…
  • domotoiceko 呃.... 那你保重吧.... XDDDD

    紫熊 replied in 2012/04/20 10:47

  • may
  • 謝謝你的分享才能看到那麼多照片:")

    看了後發現~韓國的雜誌好好喔!圖片都是做全頁,超大張的!

    而且我喜歡他們都是放藝人不經意的表情
    台灣大多都是一個定點拍~
    所以每個活動看到的表情動作就那樣,非常制式的笑容~
    (感覺起來韓媒好像比較認真吼~XD...要一直捕捉每個瞬間)
  • may 不客氣~

    不是所有韓國雜誌都這樣, 只是這一本叫 photo magazine 內容都是相片, 所以韓文一點都不會都值得買這本來收藏.

    我佷少看台灣的雜誌, 所以沒法比較, 但這一本的確比較多捕捉花絮式的相片, 畢竟太正規的話早已在新聞稿等刊登出來.

    紫熊 replied in 2012/04/23 12:34